Terug

Woonproject Time Inn breidt uit

Geplaatst op 01-09-2017
Woonproject Time Inn breidt uit

Het woonproject Time Inn uit Dordrecht breidt per 1 september 2017 uit. Naast de locatie aan de Grotekerksbuurt komt er een pand aan de Bosboom Toussaintstraat bij.

Uit: De Stem van Dordt - Door Eline Lohman

 

Sinds september 2015 zijn Caroline van Dijke en haar man Chris bezig met het woonproject Time Inn aan de Grotekerksbuurt. Het pand beschikt over een eerste en tweede verdieping. Op de eerste verdieping woont het echtpaar en op de tweede verdieping is woonruimte voor drie jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.

 

"De jongeren die hier wonen vinden helemaal alleen wonen nog een stap te ver of kunnen/willen niet meer thuis blijven wonen," vertelt Caroline. "Je kunt hier komen wonen voor een periode van maximaal twee  jaar. Iedereen leidt zijn eigen leven maar we ontmoeten elkaar wekelijks één of twee  keer rond de maaltijd. Daarnaast zijn Chris en ik er voor vragen of een praatje, als een goede buur. Sommige jongeren hebben dan nog wel extern hulpverlening. Wij genieten erg van deze manier van wonen en merken dat we echt iets kunnen betekenen voor onze huisgenoten. Op het moment dat er een plek vrijkomt is er altijd veel animo."

 

De twee hebben daarom besloten uit te breiden. "Begin september starten we met Time Inn II aan de Bosboom Toussainstraat. Daar hebben we twee huizen die gekoppeld worden door middel van een tussendeur in de gang. Daar kunnen vier jongeren komen wonen. Aan de Grotekerksbuurt komt een ander echtpaar."

 

Caroline en haar man waren al bekend met woonvormen toen zij ermee begonnen. "Door bijvoorbeeld huizen van Stichting Timon. Er is echter niets vergelijkbaars in Dordrecht. Dat vonden we absoluut een gemis. Dit is echt iets voor ons. Het is een heel simpel concept maar het heeft een grote uitwerking. Wij geven de jongeren het laatste zetje om soms wel uit huis te durven gaan. Als je uit een minder veilige (thuis)omgeving komt kan dat soms net zijn waar je behoefte aan hebt. We zijn een soort studentenhuis maar dan net iets anders. Je gaat naar school of werk maar tegelijk heb je wel een echtpaar waar je op terug kunt vallen als dat nodig is. Aanvullend kun je soms extern hulpverlening hebben. Wij zijn de stabiele factor in het huis. Wij bieden vooral een luisterend oor. Ik stuur regelmatig een appje 'hoe ging je toets', 'hoe ging het gesprek', 'hoe was je feestje'. Doordat je in hen investeert krijg je ook een band met elkaar en creëer je een veilige, gezellige omgeving. Het zijn kleine dingen maar die kunnen wel heel fijn zijn in het toegroeien naar het volledig zelfstandig wonen." Er zijn nog kamers beschikbaar. Informatie via timeinn42@gmail.com.Powered by: Unique Webdesign