BBT59

In de gezellige Dordtse wijk Krispijn, in de Bosboom Toussaintstraat, is woongroep Time Inn II. Twee huizen naast elkaar vormen, gekoppeld door een tussendeur in de gang, een groot huis.

 

Op nummer 61 woont een gezin, zij zijn als kernbewoners betrokken bij Time Inn. Bij hen kun je binnen lopen voor een praatje of langsgaan met je vragen. Twee andere gezinnen wonen op loopafstand in de wijk. Hoewel hun woningen niet direct aangrenzend zijn, zijn ze ook betrokken als ‘goede buur’. Dat zit hem in kleine dingen. Een gezellig praatje op de stoep. Samen een kapotte fietsband plakken. Een ingewikkeld formulier invullen. Het zijn kleine dingen maar die kunnen wel heel fijn zijn in het toegroeien naar zelfstandig wonen.

 

Het aangrenzende huis(nummer 59) vormt een thuis voor vier jongeren. Als je de hal in komt vind je daar de tussendeur naar de andere woning. Terwijl je naar de woonkamer loopt passeer je het toilet in de hal en de gangkast. Als je de deur open doet sta je in een ruime kamer, met open keuken en openslaande deuren met toegang tot de tuin.  We eten hier regelmatig met elkaar, elke week twee keer. We koken dan om de beurt. 

 

Als je een trap naar boven loopt sta je in de hal op de eerste verdieping. Daar vind je de toegang tot de gangkast met de gemeenschappelijke wasmachine en droger, badkamer, de was/logeerkamer en toegang tot twee slaapkamers. Als je weer een trap op loopt komt je op de zolder. Daar delen twee bewoners een wastafel en zijn er twee slaapkamers.